ΜΠΡΙΚΕΤΑ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΟ

ΜΠΡΙΚΕΤΑ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΟ

Περιγραφή

Η αυγοειδής μπρικέτα έχει χρόνο καύσης 3 ώρες, ενώ η σταθερότητα καύσης είναι άριστη και ο χρόνος αναμονής για έναρξη ψησίματος φτάνει τα 18 λεπτά. Είναι ιδανικό προϊόν για ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες με ανάγκη για γρήγορο και σταθερής καύσης ψήσιμο.

Παραγωγική διαδικασία

Η αυγοειδής μπρικέτα παράγεται από ξυλοκάρβουνο το οποίο αλέθεται και γίνεται ομοιόμορφη σκόνη. Στη συνέχεια προστίθεται μικρό ποσοστό (2-3%) βρώσιμο άμυλο σαν συγκολλητική ουσία (ζυμαρόκολλα). Σε ειδική πρέσα πιέζεται ισχυρά για να αποκτήσει το σχήμα αυγού και στη συνέχεια οδηγείται σε ξηραντήριο για απομάκρυνση της υγρασίας. Το προϊόν που προκύπτει είναι ένα ξυλοκάρβουνο 100% φυσικό (περιέχει μόνον ξυλοκαρβουνόσκονη και άμυλο πού είναι κατάλληλο για τροφή) με σταθερές ιδιότητες και σχήμα (άρα και σταθερή καύση).

Πλεονεκτήματα

  • Εύκολη μεταφορά και αποθήκευση λόγω μικρότερου όγκου.
  • Μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση και στη θραύση.
  • Άριστη σταθερότητα καύσης (ομοιογένεια μάζας σχήματος).
  • Μικρός χρόνος αναμονής για έναρξη ψησίματος.
  • Ευκολία στη στήριξη κατά το άναμμα και στη διασπορά κατά το ψήσιμο.
  • Δεν είναι ποτέ υγρή (αφαιρείται η υγρασία στο ξηραντήριο).
  • Συνοδεύονται από δελτίο δεδομένων ασφαλείας.
  • Δεν σχίζει την συσκευασία (οβάλ σχήμα χωρίς γωνίες).
  • Δεν περιέχει ποτέ σκόνη και ξένα σώματα (φαινόμενο σύνηθες στα «κάρβουνα»).

Συσκευασία

Η αυγοειδής μπρικέτα συσκευάζεται σε χαρτοσακούλες 5 κιλών. Η συσκευασία έχει εξαιρετική αντοχή, είναι μικρή, ελαφριά, δεν λερώνει και είναι ιδανική για ασφαλή μεταφορά από οποιονδήποτε ιδιώτη, για οποιαδήποτε χρήση (εξοχικό, εκδρομή, barbeque).

Σχετικά με τον συγγραφέα

lykmar

Αφήστε το σχόλιό σας